Фото-звіт з виїзного семінару «Місцеві фінанси», який проходив у нашій громаді 13.12.2018
опубліковано 13 грудня 2018 року о 13:36

Представляємо фото звіт виїзного семінару «Місцеві фінанси», який проходив у нашій громаді 13.12.2018, та був присвячений запровадженню громадського бюджету у Томаківській селищній ОТГ.

Нагадаємо, що наша громада стала переможцем конкурсу проектів «Ярмарок добросусідства 2018». Ми подали наш проект запровадження громадського бюджету у Томаківській ОТГ та опинилися серед найкращих громад області у номінації «Місцеві фінанси». Сам ярмарок, як і багато інших починань, був організований  Дніпропетровським відокремленим підрозділом Центру розвитку місцевого самоврядування.

Вчора нам випала честь приймати гостей з сусідніх громад для обміну досвідом організації громадських бюджетів під час виїзного семінару «Місцеві фінанси».

Серед присутніх були заступник директора ЦРМС Андрій Мужевський та радник з питань з питань регіонального розвитку Ігор Мамонов.

Розпочалася програма семінару у актовій залі Томаківської ЗОШ №2.

Відкрили семінар учасники шкільної рок-групи "D(f)" з авторською піснею "Про нас" (та нашу громаду). Після перегляду відео презентації нашої громади, від якої у присутніх перехопило дух, було представлено докладну хронологію запровадження громадського бюджету у нашій громаді. Своїми враженнями від конкурсу поділився переможець цьогорічного конкурсу – Арсеній Слуцький. Після цього розпочався саме обмін досвідом та обговорення з гостями, під час якого Томаківський селищний голова Іван Володимирович Калашник поділився своїм досвідом, отриманим під час поїздки до Польщі та наводив аргументи на користь тієї моделі організації партисипаторного бюджету, яку обрала наша громада – можливість участі для кожного жителя та доступність реалізованих проектів для користування кожному жителю громади. Для прикладу – у наших сусідів з м. Марганець участь у їх громадському бюджеті можлива лише для громадських організацій, ОСББ, та установ комунальної форми власності. По завершенню офіційної частини семінару на гостей очікувало несподіване видовище, організоване педагогами та учнями школи – відкриття еко-майстерні Святого Мколая та куточку для обміну книжками або буккросингу.

Продовжився семінар у Преображенському НВК ЗОШ I-III ст., де навесні цього року, за сприяння фонду ООН (ЮНІСЕФ) було створено 2 групи дитячого садка. Начальник відділу освіти та спорту Віта Анатолівна Калашник та директор НВК Сергій Михайлович Аксьонов поділилися з присутніми з якими труднощами стикалися працівники школи під час організації НВК, коли, здавалося б,  логічна та добра справа наражалася на шквал критики та спротиву.

А завершили ми семінар у нашій музичній школі -  як зараз розширилася та займає весь перший поверх будівлі. Директор школи Наталія Анатолівна Скорук з вдячністю представила оновлений ґанок школи, придбані музичні інструменти та нещодавно відкриті класи образотворчого, декоративно-прикладного мистецтва і вокально-хорового співу. Гості з цікавістю відвідували класи, у яких проходили заняття з хорового співу, гри на народних інструментах, живопису, хореографії, гри на фортепіано, бандурах та із здивуванням дізнавалися, що при школі діють чотири зразкових ансамблі, які є номінантами та переможцями багатьох міжнародних, всеукраїнських конкурсів та обласного дитячо-юнацького фестивалю Zефір, зокрема.

Сподіваємось досвід наших спільних досягнень стане у пригоді гостям.

 Щиро дякуємо всім, задіяним у проведенні виїзного семінару. Працюємо й далі, щоб наша громада зажила доброї слави серед громад Дніпропетровщини.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux